tisdag 8 mars 2011

Stekt kalv lever!

Det var billig lever på ica förra veckan och vi har hört att det ska finnas så mycket vitaminer i sånt, så vi var väl tvugna att prova.... O.o

Jimmy tillagade den på två sätt, en gryta och så stekte han skivor med salt+peppar och gjorde en gräddsås med rödvin till skivorna.
Vi är ganska säkra på att levern blev fint och korrekt tillagad för den var inte seg eller torr och inte rå. Men inte heller gott :S läskig konsistens och smak, inget för oss alls. Det fick bli en matlåda till mor min, det blev hon glad av =)  


Det var otroligt mycket blod trots att jag sköljt den massor :O

gryta med bacon och lök till vänster och en skiva med stekt lök och gräddsås med rödvinssmak (det blev lite flottigt av köttet runt såsen som inte ser så gott ut :P) såsen och grytan var jättegod, så vi petade ur grytbitarna och åt bacongryta med sallad ^^ rödvinsåsen ska vi äta med fläskfilé imorgon tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar