torsdag 10 mars 2011

Fläskkarré, rödvinsgräddsås med sallad

 Tänkte jag ska försöka skriva ut lite mer recept när jag lägger upp matbilder. Vi höftar och improviserar ju alltid, även när vi går efter recept så brukar det aldrig bli exakt som det står, men ska försöka skriva någolunda noga iallafall =) Blir en liten mjukstart här..... :P


Rödvinsåsen är den vi gjorde till levern för nån dag sedan. Kommer recept på den en annan dag, det är Jimmy som står för den och han är upptagen just nu =)
Fläskkarrén blev supergod! 

Hacka lök och stek med en stor klick smör. 
Salta och peppra fläskkarré, andra kryddor som paprikapulver, vitlök, timjan osv efter smak.
Stek på köttet med löken och låt sedan puttra i lite vatten, soya och balsamvinäger. 
Låt sedan puttra på låg värme tills det känns klart. 
Servera tillsammans med mycket sås och sallad, blomkålsmos, broccoli eller någon sorts gratäng. 
Jag hade på mycket mer sås än vad som är på bilden, brukar bara ta lite först och sen fylla på med mer så det inte bara blir en enda röra =) lite beroende på vad det är såklart!


HAHA shit jag är verkligen bäst på recept ^^ nä det där var väl lite onödigt kanske, alla vet väl hur man tillagar fläskkarré... Vi har aldrig puttrat det sådär utan brukar oftast bara steka det, men det där blev ju kanoners!

ursäkta den snea bilden O.O

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar